Lliurament dels Premis de treball de fi de màster del professorat

Col·legi Oficial

Dilluns 11 de març, a les 18.30 h, ha tingut lloc el lliurament dels Premis de treball de fi de màster, amb tres categories i una menció. Enhorabona als guardonats!

Acte de lliurament dels Premis de treball de fi de màster del professorat

L'objectiu dels Premis, convocats pel Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya, amb la col·laboració de les universitats catalanes, és reconèixer l'esforç que han fet durant un any les noves generacions de docents i premiar els millors treballs de fi de màster, independentment de l'especialitat, dels quals es valora sobretot la perspectiva professional i deontològica i els aspectes pedagògics innovadors.

Dilluns 11 de març, a les 18.30 h, ha tingut lloc el lliurament dels Premis de treball de fi de màster, atorgats als treballs següents:

A) Primer premi

“Aproximació a l'assignatura Reptes en Física i Química”, d'Adrià Figueras Boldó, de la Universitat Rovira i Virgili.

B) Segon premi

“'Profe, i per què hem de fer mates en català?': actituds i ideologies lingüístiques dels nous adolescents barcelonins i la seva relació amb el sistema d’immersió lingüística", d’Alba Marín Romero, de la Universitat de Barcelona.

C) Tercer premi

“Anàlisi i comparació d’actituds i usos lingüístics envers el català i el castellà a tres centres de secundària”, de Francesca Cerdà i Mollà, Jonathan Muñoz García i David Oliu Gavañach, de la Universitat Pompeu Fabra-UOC.

Mencions

“Aquest segle s’hauria de mirar amb una mica més de perspectiva… Anàlisi i interpretació de les representacions socials de l’alumnat sobre la història del segle XX”, de Janira Morchón Gracia, de la Universitat Autònoma de Barcelona.

"Student and Teacher Perspectives on Emotional Intelligence in Secondary School Additional Language Teaching", de James Bernard Skinner, de Blanquerna - Universitat Ramon Llull.

L'acte va ser presidit Victòria Girona, directora general d'Universitats, Jesús Moral, subdirector general d'Innovació i Formació del Departament de Cultura, Àlex Rocas, degà del Col·legi, i Judith Miró, secretària del jurat.

Àlex Rocas va obrir l'acte amb unes paraules d'agraïment als premiats i assistents. Va assenyalar que el 23 d'abril el CDL celebrarà el 125 aniversari, i va indicar que el Col·legi es va crear al final del segle XIX per garantir la qualitat de la docència, i que aquesta continua sent la finalitat del Col·legi.

Va afegir que amb aquesta tercera edició els Premis s'han consolidat. S'han rebut més de 50 treballs, d'una qualitat que augmenta en cada edició. Va posar l'accent que els docents formen els ciutadans del futur i que per això cal coratge, perseverança i compromís social.

Seguidament, la secretària del jurat Judith Miró,  va fer la lectura de l'acta i el lliurament dels premis. Els guardonats van agrair el premi i van pronunciar unes breus paraules sobre la motivació dels seus treballs.

Va prendre la paraula Jesús, Moral, subdirector d'Innovació i Formació, i va assenyalar que cal incidir en la qualitat del sistema, que s'ha de basar en una bona formació inicial i amb el practicum. Va insistir que els docents han de mantenir la voluntat de servidors públics, fent una bona feina. Finalment va agrair als guardonats la valentia i l'esforç.

Va tancar l'acte Victòria Girona, directora general d'Universitats, amb unes breus paraules. Va afirmar que hi ha aspectes que cal millorar, però que al mateix temps cal explicar millor el que es fa bé.

L'acte va acabar amb un aperitiu a la terrassa del Col·legi.