Naguib Mahfuz, Amin Maalouf, Noah Gordon

US2442 - Cicle Tòtems de novel·la històrica II

  • Àrea temàtica:

    Altres activitats

  • Modalitat:

    Presencial

  • Nivell:

    Internivells

Professorat:

Martí Gironell i Gamero

Dates:

8 de febrer, 7 de març i 4 d'abril de 2024

Dies:

Dijous

Hores:

De 12 a 13.30 h

Total hores:

6

Lloc:

Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya

Tarifes
Col·legiat/ada:

60,00 €

No col·legiat/ada:

75,00 €

Membres d'altres col·legis professionals o entitats organitzadores:

60,00 €

 

8 de febrer: Naguib Mahfuz, la història des dels països àrabs

Conegut com a l’escriba egipici, Mahfuz és l’únic Premi Nobel de Literatura àrab. L’obra de Mahfuz ens ha permès en un exercici d’autocrítica, viatjar al món musulmà sense deixar de reflectir el punt de vista de l’autor sobre la història del seu país, la història de la humanitat i el seu destí.

7 de març: Amin Maalouf, un pont entre Orient i Occident

L’autor libanès situa el lector en el gran mosaic mediterrani de llengües, cultures i religions per construir un espai simbòlic de trobada i d' entesa entre l'Orient i l'Occident, però sense renunciar a oferir la versió àrab dels fets per contrarestar la totpoderosa visió occidental.

4 d’abril: Noah Gordon, històries per entendre’ns

D’origen jueu, Gordon va ser fidel a dues màximes: La història és la novel·la del fets, i la novel·la és la història dels sentiments.

La història explica el que va passar i la novel·la, el que hauria pogut passar. Més enllà de les religions, tots som part d’una mateixa espècie i compartim les mateixes inquietuds i les mateixes preocupacions.

Martí Gironell i Gamero

Escriptor i periodista. Llicenciat en Filologia Anglesa i en Periodisme, ha treballat a Ràdio Besalú, Ràdio Olot, Catalunya Ràdio i TV3. Col·labora en mitjans de comunicació com El Punt Avui, La República i L'Illa dels Llibres. Entre els seus llibres destaquen El pont dels jueus (2007), que ha estat traduït a diversos idiomes; La venjança del bandoler, que va guanyar el Premi Nèstor Luján de Novel·la Històrica el 2008; L'arqueòleg (2010); L'últim abat (2012), i El primer heroi (2014), que també han estat traduïts a diverses llengües. El 2015 va publicar Strappo, la novel·la de l'espoli del romànic català, i el conte infantil El nen dibuixat. L'any 2018 va guanyar el Premi Ramon Llull amb La força d'un destí, amb més de 30.000 exemplars venuts i traduïda al castellà, l'anglès, l'holandès i el búlgar. També ha publicat els àlbums il·lustrats Un talp al meu jardí (2021), Un talp a l'antic Egipte (2022) i Un talp a l'antiga Roma (2023). Paraula de jueu (2020) va ser la seva última novel·la. L'any 2022 guanya el Premi Prudenci Bertrana amb la novel·la El fabricant de records.

Descripció del torn Dies Hores diàries Professor/a Aula Streaming Mode
Tòtems 08-feb., 07-març, 04-abr. 1.5 Martí Gironell i Gamero Aula 6 (Centre Didàctic) No Presencial

Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya

Rambla de Catalunya, 8 pral., Barcelona - 08007
Adreça electrònica: info@cdl.cat
Telèfon: + (34) 933 170 428