Actes del Taller d’escriptura autobiogràfica

Col·legi Oficial

Els dies 8 i 15 de maig tindran lloc a la seu del Col·legi dos actes vinculats als Tallers d'escriptura que imparteix Irene Yúfera, l'un dedicat a la lectura d'escrits dels alumnes del Taller, i l'altre de presentació del seu llibre "Qui parla i qui calla". Places limitades.

 

Dia 8 de maig, a les 17 h:

Ressonàncies. Lectura d'escrits del Taller d'escriptura autobiogràfica

Els escrits elaborats al Taller d'escriptura autobiogràfica del Col·legi són punts de trobada. Cadascun desperta records, vivències i reflexions en qui els llegeix.

Aquesta primavera sorgeix una proposta per als alumnes: triar un escrit que algú hagi compartit en el taller durant el curs 2022-23 i escriure'n un altre de propi que reculli allò que ens ha evocat o suggerit el text triat, les ressonàncies.

Us convidem, doncs, a gaudir de la lectura en veu alta de parelles d'escrits: un text inicial elaborat per un assistent al taller i un altre de redactat arran de la lectura del primer. Sabem del cert que en gaudireu!

 

Dia 15 de maig, a les 17.30 h:

Presentació del llibre Qui parla i qui calla, a càrrec de l’autora, Irene Yúfera

Pensar que podem assolir la igualtat entre gèneres fent servir el que s'ha anomenat "llenguatge inclusiu" és una idea polèmica.

Ens cal analitzar el llenguatge dins el context i fixar-nos en els significats, valors i relacions de jerarquia que s'estableixen en els nostres actes comunicatius. Deixem de posar el focus en el codi, en la forma de les paraules, i pensem en la manera en què ens relacionem. Com podem actuar comunicativament per tal de revertir la desigualtat?  

Els dos actes es faran presencialment a la seu del Col·legi (Rambla de Catalunya, 8 de Barcelona).

Inscripcions:  activitats@cdl.cat.