Nova edició de l'Exporecerca Jove, la fira de recerca juvenil més gran d'Europa

Col·legi Oficial

L'Exporecerca Jove 2022 reunirà al març a Barcelona les ments més brillants i curioses del país a la fira internacional de recerca juvenil sense ànim de lucre més gran d'Europa.

L'Exporecerca Jove 2022, la fira de recerca juvenil sense ànim de lucre més gran d'Europa, reunirà per 23è any consecutiu les ments més brillants i curioses del món.

 

Aquesta fira internacional de recerca se celebra anualment a Barcelona i està adreçada a joves de secundària i batxillerat d'arreu del món. 

Enguany la fira es farà els dies 9, 10, 11 i 12 de març de 2022, organitzada per MAGMA, Associació́ per Promoure la Recerca Jove, i el Col·legi de Doctors i Llicenciats és una de les entitats patrocinadores. Amb més de 200 participants de 30 països i 5.000 visitants, és l'esdeveniment de recerca juvenil més gran d'Europa organitzat per voluntaris.

Els participants poden presentar els seus treballs en estands personalitzats per ells mateixos, on tenen l'oportunitat de difondre i donar a conèixer la seva recerca a les escoles, al públic visitant i a un jurat qualificat independent que avalua els treballs de les diferents categories. Són benvinguts treballs de recerca de tots els àmbits, no només científics.

Els participants opten a importants premis per seguir desenvolupant la seva recerca i donar-la a conèixer a altres països, com el Regne Unit, el Brasil o els Estats Units. A més, durant la fira poden gaudir d'activitats enfocades a conèixer altres participants i descobrir Barcelona.

La fira s'estructura en dues parts:

Fase fira: del 9 al 12 de març de 2022. Format clàssic de l'Exporecerca, en un recinte firal, amb presentació dels projectes en estands i un jurat temàtic especialitzat. Es lliuren els premis d'entitats i se seleccionen els finalistes de la categoria C. Oberta a participants de qualsevol categoria.
Fase final: 26 de març de 2022. Presentació dels projectes en un teatre i amb un jurat no especialitzat. Es lliuren els premis Exporecerca Jove de la categoria C.

 

Els finalistes disposaran de sessions d'assessorament en la divulgació entre les dues fases, on aprendran tècniques divulgatives per treure encara més suc als seus projectes. Es tracta d'un salt qualitatiu que equiparà els participants amb més habilitats per fer front als requisits científics de l'actualitat, on no tan sols es valora el contingut de la recerca sinó també la manera de divulgar-la.

Si us animeu a participar-hi, podeu consultar el web d'Exporecerca Jove.

A causa de la situació actual, totes les persones que vulguin accedir al recinte de la XXIII Exporecerca Jove hauran de presentar un certificat Covid vàlid durant els dies de la fira.

La XXIII Exporecerca Jove es podrà visitar presencialment de manera gratuïta.