MAGMA: Qui som? Què fem? El treball de recerca

Col·legi Oficial

El passat 5 de febrer, a la seu del CDL, Sonia Villalba va presentar MAGMA, associació per promoure la recerca entre els joves. Ofereix la possibilitat de descobrir qui hi ha darrere del comitè i quines són les diverses tasques que realitzen per acabar donant fruit al seu principal projecte: l'Exporecerca jove.

El passat 5 de febrer, a la seu del CDL, Sonia Villalba va presentar MAGMA, associació per promoure la recerca entre els joves. Ofereix la possibilitat de descobrir qui hi ha darrere del comitè i quines són les diverses tasques que realitzen per acabar donant fruit al seu principal projecte: l’Exporecerca jove. 

MAGMA promou l’Exporecerca jove, una fira de recerca internacional oberta al públic, on joves de secundària i batxillerat d’arreu del món poden presentar els seus projectes d’investigació durant tres dies. Els participants presenten els seus treballs en estands personalitzats per ells mateixos, on tenen l’oportunitat de difondre i donar a conèixer la seva recerca al públic visitant.

Són benvinguts treballs de recerca de tots els àmbits, no només aquells de caire científic. Durant els tres dies de la mostra, els treballs són avaluats per un jurat qualificat independent i aliè a MAGMA. Arribat l'acte de cloenda, s'atorguen els premis corresponents, gràcies a la col·laboració de les entitats patrocinadores, entre elles el Col·legi.

Tot i que la majoria de participants són catalans, també hi participen estudiants d’altres comunitats autònomes i d’altres països del món, fet que converteix l’Exporecerca jove en una oportunitat enormement enriquidora tant a nivell acadèmic com cultural.