La Revista del Col·legi és una publicació adreçada als professionals de l’educació i a qualsevol persona interessada en la cultura, les lletres i les ciències. Recull articles d’especialistes de reconegut prestigi que tracten amb profunditat i rigor temes culturals i educatius. En cada número s'inclouen ressenyes de llibres i la secció "Llibres dels col·legiats". S'edita anualment i també n’oferim la versió digital amb tots els continguts.

(ISSN: 2014-5403)

Us desitgem una bona lectura!

Revista del Col·legi núm. 147

Aquesta nova Revista, editada el novembre del 2021posa l’accent en la situació del català, amb l’editorial del degà, l’article de fons sobre la salut del català de Miguel Àngel Pradilla i l’entrevista a Joaquim Arenas, pare de la immersió lingüística. Inclou articles sobre Joan Triadú, Pau Casals i els orígens del Liceu, a més de l’article sobre educació emocional i benestar en la pràctica docent, de Rafel Bisquerra, i les cròniques del Premi Arnau de Vilanova, entre altres articles. També inclou tres ressenyes sobre llibres i la secció "Llibres dels col·legiats".

Revista del Col·legi núm. 146

En aquest número de la revista, de novembre del 2020, podreu llegir articles de fons signats per experts col·laboradors del Col·legi sobre Josep Carner, Joan Perucho, Eduard Fontserè, Alexandre de Riquer, Josep Pallach, Antoni M. Badia i Margarit, Josep Benet, Jeroni d'Estridó i l'Orquestra Pau Casals. Respecte a les ressenyes literàries, incloem crítiques de llibres de Sally Rooney, Selma Lagerlöf, Thau TV, Martí Domínguez i Núria Esponellà.

Revista del Col·legi núm. 145

En aquest número de la revista, de novembre del 2019, podreu llegir els estudis sobre el cicle "Pensar, llegir i escriure" de l'Escola d'Estiu d'enguany, l'article central sobre el 75è aniversari del Concurs Parroquial de Poesia de Cantonigròs, dos articles de ciència sobre la Taula Periòdica i sobre Narcís Monturiol, un assaig sobre fantasia i metaficció en Woody Allen, una ressenya sobre un llibre d'Albert Balcells i Rosa Serra sobre les colònies industrials de la conca del Llobregat i una altra ressenya sobre el recull de haikus de Sam Abrams titulat Llum a les golfes. Com és habitual, també inclou la secció de "Llibres dels col·legiats".

Revista del Col·legi núm. 144

En aquest número de la revista, del novembre del 2018, podreu llegir els estudis sobre el cicle "Pensar, llegir i escriure" de l'Escola d'Estiu d'enguany, la glossa que es va fer a Teresa Juvé arran del lliurament del Premi Ramon Fuster, l'article sobre el recentment traspassat historiador Josep Fontana, l'assaig "Dones i ciència", les ressenyes sobre un llibre de poemes de Teresa Costa-Gramunt i el llibre sobre els 75 anys de l'Escola BetàniaPatmos i l'entrevista amb la mestra i pedagoga M. Teresa Codina. Com és habitual, també inclou la secció de "Llibres dels col·legiats".

Revista del Col·legi núm. 143

Aquest número de la revista, del novembre de 2017, inclou l'editorial sobre l'adoctrinament escolar, un escrit de Joan Abril sobre la nova gramàtica de l'IEC, així com els articles de Daniel Cassany, Oriol Garcia Quera i Josep-Francesc Delgado, que recullen les intervencions dels autors en el cicle "Pensar, llegir i escriure", organitzat en el context de l'Escola d'Estiu del 2017. Tanquen el número un article de L. Carbonell sobre els vaixells i la navegació al "Tirant lo Blanc", l'habitual apartat de ressenyes de llibres, a càrrec de Pere Martí, i la secció "Llibres dels col·legiats".