La mestra i pedagoga M. Teresa Codina rep la Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya

Col·legi Oficial

La col·legiada M. Teresa Codina Mir ha estat guardonada amb la Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya per la seva trajectòria com a mestra i pionera de la renovació pedagògica i pel seu compromís amb el país.

La col·legiada M. Teresa Codina Mir ha estat guardonada amb la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya per la seva trajectòria com a mestra i pionera de la renovació pedagògica i pel seu compromís amb el país. Sens dubte, aquesta màxima distinció honorífica que li ha estat atorgada és un encert i un reconeixement molt ben merescut, i també un honor per al Col·legi, que ja va saber mostrar-li el seu reconeixement atorgant-li l’any 1995 el Premi Ramon Fuster.

M. Teresa Codina, nascuda a Barcelona l’any 1927, és mestra i pedagoga, compromesa amb la renovació pedagògica a Catalunya i l’educació de les persones de sectors socials desafavorits.

Va ser la creadora de l'escola Talitha, un projecte educatiu innovador per a noies; va formar part de l’equip creador de l’escola de mestres Rosa Sensat i va assumir responsabilitats en el treball educatiu en sectors desafavorits.

L’any 1995 va rebre el Premi Ramon Fuster, que atorga el nostre Col·legi a col·legiats de reconegut prestigi social que s’hagin distingit en el món educatiu i cultural. I el passat 5 de juny va tenir lloc, a l’Aula Magna de la Universitat de Vic, l’acte solemne de la seva investidura com a doctora honoris causa, a petició de la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes d’aquesta universitat, en el marc del quarantè aniversari del seu naixement com a Escola de Mestres d’Osona.

Us convidem a llegir l'entrevista que li vam fer fa uns mesos per a la nostra web.