La Generalitat de Catalunya concedeix la Creu de Sant Jordi a Mercè Izquierdo i Aymerich

Col·legi Oficial

L'exdegana del Col·legi rep el guardó pel seu llarg recorregut professional com a científica i per la seva trajectòria docent en els àmbits de l'ensenyament secundari, la universitat, la formació del professorat i la recerca pedagògica.

L'exdegana del Col·legi de Doctors i Llicenciats, Mercè Izquierdo i Aymerich, ha rebut la prestigiosa Creu de Sant Jordi de mans del president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, en reconeixement del seu llarg recorregut professional com a científica i la seva trajectòria docent.

Mercè Izquierdo i Aymerich, científica, professora i degana del Col·legi de 1983 a 1987, també és doctora en química i catedràtica de didàctica de les ciències de la UAB, i va ser Premi Ramon Fuster (2012), atorgat pel Col·legi. Ha estat distingida amb la Creu Sant de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya 2021 "En reconeixement del seu llarg recorregut professional com a científica i de la seva trajectòria docent en els àmbits de l’ensenyament secundari, la universitat, la formació del professorat i la recerca pedagògica. També per la seva dedicació i la seva tasca ingent en la recerca sobre didàctica de les ciències, història de les ciències i aprenentatge del llenguatge científic, amb l’objectiu d’elaborar un marc teòric propi de l’ensenyament de les ciències a partir de la història i la filosofia en el que es coneix com a ciència escolar."

L'acte de lliurament va tenir lloc el dilluns 13 de desembre al Teatre Municipal Cooperativa de Barberà del Vallès, on van rebre la Creu de Sant Jordi 20 personalitats i 10 entitats d'arreu de Catalunya. En representació del Col·legi de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya, van assistir el degà, Àlex Rocas, i Josefina Cambra, membre de la Junta de Govern i presidenta del Consejo General de Colegios de Doctores y Licenciados en Filosofía y Letras y en Ciencias.

Aquest guardó, creat fa 40 anys, és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona o entitat per part de la Generalitat, per haver prestat serveis destacats en defensa de la identitat de Catalunya o pels seus mèrits en el pla cívic i cultural.

Enhorabona a tots i totes les persones i entitats guardonades!

Més informació sobre els guardonats en aquest enllaç.

Si voleu veure el vídeo de l'acte de lliurament, podeu clicar en aquest enllaç.