El Full virtual és el butlletí electrònic mensual del Col·legi, que recull les activitats i les notícies més destacades. S'envia a tots els col·legiats i a qui hi estigui interessat.

Si el voleu rebre i no sou col·legiat, envieu un correu electrònic a comunicacio@cdl.cat i poseu el text "Full virtual" a l'assumpte i el nom i cognoms al cos del missatge.

 

A punt l'Escola d'Hivern!

Ja hem obert les inscripcions de l'Escola d'Hivern 2023! Amb una atenció especial al nou desplegament curricular, oferim formació sobre ciències socials, metodologia, ciències experimentals, tecnologies digitals i llengua i literatura. Us hi esperem!

Seminari: Eines per al desplegament curricular

Curs pràctic en línia que vol facilitar al docent eines i recursos per al desplegament dels nous currículums, tant a l'ESO com al batxillerat, per a diferents matèries i en el marc de l'àmbit transversal. Es treballaran els nous decrets curriculars des de la seva vessant més pràctica i l'aplicabilitat a les aules.

Oposicions. Curs de programació de llengües clàssiques

Aquest curs vol ser una ajuda per a tots els aspirants a oposicions en la delimitació del nou marc legal, l'elaboració de temes i la valoració de quina és la bibliografia més rellevant per desenvolupar-los, així com en l'elaboració ex novo d'una unitat didàctica.

III Jornades de Didàctica de les Ciències Socials. Treballar la guerra i la pau a l’aula de manera competencial

En aquestes jornades treballarem el context de guerra actual a Europa i l’enfrontament entre Rússia i Ucraïna, que té conseqüències per a tot el context europeu, què ens pot dur a les guerres i als enfrontaments que es treballen a escala curricular, la Guerra Civil espanyola i guerres mundials. Posem en valor la cultura de la pau a les nostres aules, i ho farem mitjançant arxius i fons documentals i audiovisuals i gràfics.

XVII Jornades de Clàssiques. Nous currículums

Aquestes jornades, en format virtual, s'enfocaran en els continguts curriculars de les clàssiques mitjançant diverses taules rodones i tallers consecutius. La conferència inaugural "La pervivència de les obres clàssiques en la literatura", anirà a càrrec de Jordi Julià. Inclou una visita guiada a l’exposició del Museu d'Arqueologia de Catalunya "Naufragis. Història submergida". 

Universitat Sènior. Obres mestres de la literatura del segle XX. 2a part

Sam Abrams, un dels nostres experts professors, imparteix la segona part de les obres mestres universals del segle XX del gener al març del 2023. Durant el curs s'analitzarà una obra dels autors Chinua Achebe, Jean Rhys, Peter Handke, Salman Rushdie i Susan Sontag.

Universitat Sènior. Déus, mites i rituals de l'antic Egipte. Creences religioses a l'Egipte faraònic

En aquesta formació coneixerem els aspectes fonamentals de les creences religioses a l'Egipte dels faraons, amb una panoràmica sobre els principals déus i deesses i els relats mitològics més importants. També ens endinsarem en els rituals funeraris, la litúrgia dins dels temples i en les tasques dels sacerdots, sense oblidar la simbologia i els aspectes més privats de la religiositat. Un curs fascinant que no us podeu perdre!

Universitat Sènior. Filosofia i literatura. 2a part

Durant aquest curs estudiarem les fructíferes relacions entre filosofia i literatura a partir de les obres de cinc grans pensadors del segle XX que han escrit obres literàries i cinc grans autors literaris del segle XX que han escrit obres clarament filosòfiques, entre els quals Paul Valery, Miguel de Unamuno, Albert Camus, Milan Kundera, Anne Carson o José Saramago. 

Universitat Sènior. Del relat a la gran pantalla. Cinema i literatura. 2a part

En aquest curs analitzarem què es perd i què es guanya durant el procés de translació d’una novel·la  a la gran pantalla i fins a quin punt els directors respecten les fonts literàries o les transgredeixen. Qüestionarem especialment el concepte de fidelitat associat al terme d’adaptació cinematogràfica.

Nova oferta per als col·legiats al Teatre Lliure. Programació 2022/2023

Fes un cop d'ull a la programació de la temporada! Comença la col·laboració amb el Teatre Lliure per a la nova temporada 2022-2023, amb avantatges per als col·legiats. Entre altres produccions, es podran veure espectacles com Yerma de Federico García Lorca, Hedda Gabler de Henrik Ibsen o Lectura fácil de Cristina Morales. Gaudeix del codi promocional a 20 €, i per als menors de 35 anys, a 10 € . No us ho perdeu!

Oferta per als col·legiats al Teatre del Liceu

Us informem dels nous avantatges del Liceu per als nostres col·legiats, d’un 20% de descompte sobre el preu de les entrades. I a més, aprofiteu el descompte addicional del 20% si compreu 4 o més entrades (dte: Familiar Petit).  Per aprofitar-ho, heu de clicar en aquest enllaç i seguir les instruccions. No us ho perdeu! Consumim cultura!

 

Convocats els Premis d'educació de la Fundació Josep Pallach

Ja s'ha obert la convocatòria per participar en els Premis d'educació de la Fundació Josep Pallach 2022-2023, fins al 31 de gener del 2023. Els Premis volen reconèixer projectes, experiències, articles periodístics i obres de narrativa curta en l'àmbit de l'educació, el compromís social o valors com els drets humans, la democràcia i l'educació per la pau, amb la col·laboració del Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya, entre altres entitats i institucions.

Noves recerques en catalanística i llengua d’oc (VI CIAJILLC)

El Centre Aixois d’Études Romanes (CAER-EA 854), en col·laboració amb l’Associació de Joves Investigadors en Llengua i Literatura Catalanes (AJILLC), organitza el congrés internacional "Noves recerques en catalanística i llengua d’oc / Nouvelles recherches en catalanistique et en langue d’oc", que tindrà lloc del 12 al 14 d’abril 2023 a Ais de Provença (França).

XXIV Exporecerca jove

La XXIV Exporecerca Jove ja ha engegat els motors i, com en les darreres edicions, amb el suport del Col·legi de Llicenciats, MAGMA us convida a participar-hi amb totes les forces per seguir sumant en la recerca jove, la recerca que promet. Quant al format i les dates d'aquest any, les dues fases seran les següents: la fase fira, del 8 de març a l'11 de març de 2023, i la fase final (per confirmar), a mitjan abril.  

Fes una ullada al vídeo resum de la darrera edició clicant a l'animació!