El Col·legi se suma a la celebració de l'Any Joan Triadú

Col·legi Oficial

D'aquí a uns mesos s'inicia oficialment l'Any Joan Triadú, arran del centenari del seu naixement. El Col·legi es vol sumar durant tots aquests mesos a l'homenatge que es mereix el gran pedagog i mestre, del qual van gaudir diverses generacions de catalans i catalanes.

La commemoració del centenari de Joan Triadú té tres objectius principals: en primer lloc, demostrar que el llegat de Joan Triadú i les causes que defensava encara són plenament vigents i necessàries, en segon lloc, donar veu a les persones i entitats que, en diferents facetes en què va excel·lir, continuen treballant-hi havent heretat la seva manera de fer i, actualitzant-la, la posen en pràctica i en tercer lloc, propiciar el diàleg entre generacions que el van conèixer i la gent més jove que vol continuar el seu llegat.

Aquests objectius es duran a terme mitjançant exposicions, conferències, articles, activitats...que ens acostin a la figura de Joan Triadú i ajudin a construir ponts amb les generacions actuals. Totes elles relacionades amb els seus camps d’actuació: pedagog, crític literari i activista cultural.

El recordem aquí amb 14 reflexions extretes d'una de les últimes entrevistes que va concedir abans de morir.

També ens plau molt recordar-lo en aquest vídeo, en què és entrevistat per Màrius Serra el 2011.