US2429 - Vull escriure les meves memòries I. Comencem de la mà de Salvador Alsius

 • Àrea temàtica:

  Altres activitats

 • Modalitat:

  Presencial

 • Nivell:

  Internivells

Professorat:

Salvador Alsius Clavera

Dates:

Del 18 d'octubre de 2023 al 17 de gener de 2024

Dies:

Dimecres

Hores:

De 16.30 a 18.30 h

Total hores:

20

Lloc:

Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya

Tarifes
Col·legiat/ada:

135,00 €

No col·legiat/ada:

165,00 €

Membres d'altres col·legis professionals o entitats organitzadores:

135,00 €

Aquest curs sobre redacció de memòries vol facilitar conceptes i eines que ajudin els qui es plantegen abordar l’escriptura de les seves memòries. Hi ha moltes persones que volen començar aquesta tasca, però algunes no ho fan simplement per por de no ser-ne prou capaces, mentre que d’altres que s’hi posen es troben amb algunes dificultats que, amb l’ajuda d’alguna empenteta, els resultarien menys feixugues.

El nombre de persones que se senten temptades per aquest repte és considerable i presumiblement va en augment. Per pura lògica, la majoria són persones d'una certa edat, que es miren la vida passada amb una perspectiva àmplia. Però també n’hi ha de no tan grans que senten l’impuls de narrar alguna etapa de la seva trajectòria, professional, artística o, simplement, existencial.

Un dels ingredients bàsics d’aquest curs serà la posada en comú de vivències i experiències entre els participants. El contacte entre si serà un estímul i els pot resultar summament enriquidor en el sentit que uns poden ser mirall dels altres a l’hora de detectar i superar possibles defalliments o carències. En aquest sentit la possible concurrència intergeneracional no ha de representar cap obstacle, sinó tot el contrari.

Durant el curs, en la mesura que el nombre de participants ho permeti, es faran algunes pràctiques monitoritzades d’escriptura.

També es comptarà amb la participació ocasional de convidats experts en determinats aspectes del curs (psicòlegs, escriptors de memòries, etc.).

El curs combinarà tres tipus d’activitats:

 • Activitats de caràcter argumental, anomenades "sessions de reflexió", perquè no es tracta tant d’imbuir els participants d’unes idees o unes teories, sinó de suscitar la construcció d’un marc de conceptes compartit.
 • Activitats que serviran per proporcionar, o ajudar a enllestir, les eines útils per a una escriptura correcta i, si pot ser, suggestiva des del punt de vista literari.
 • Activitats de lectura i comentari posterior de llibres de memòries que puguin tenir un especial interès per imbuir-se de les característiques del gènere.   

Salvador Alsius Clavera

Doctor en periodisme, amb una llarga trajectòria als mitjans, tant en televisió com en ràdio i mitjans escrits. Ha estat director i presentador de diferents programes, Vicepresident del Consell de l’Audiovisual i degà del Col·legi de Periodistes

 • Octubre: 18 i 25
 • Novembre: 8, 15, 22 i 29
 • Desembre: 13 i 20
 • Gener: 10, 17
Descripció del torn Dies Hores diàries Professor/a Aula Streaming Mode
04-oct., 11-oct., 18-oct., 25-oct. 2 Salvador Alsius Clavera Aula 6 (Centre Didàctic) No Presencial
08-nov., 15-nov., 22-nov., 29-nov. 2 Salvador Alsius Clavera Aula 6 (Centre Didàctic) No Presencial
13-des., 20-des. 2 Salvador Alsius Clavera Aula 6 (Centre Didàctic) No Presencial

Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya

Rambla de Catalunya, 8 pral., Barcelona - 08007
Adreça electrònica: info@cdl.cat
Telèfon: + (34) 933 170 428