US2345 - Lectura de La terra eixorca (1922) de T. S. Eliot

 • Àrea temàtica:

  Literatura universal

 • Modalitat:

  Presencial i simultàniament en línia

 • Nivell:

  Internivells

Professorat:

Sam Abrams

Dates:

Del 6 al 9 de juny 

Dies:

De dimarts a divendres

Hores:

De 9.30 a 11.30 h

Total hores:

8

Lloc:

Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya

Tarifes
Col·legiat/ada:

50,00 €

No col·legiat/ada:

65,00 €

Membres d'altres col·legis professionals o entitats organitzadores:

50,00 €

Inscriu-t'hi

Afegir a la cistella

Al llarg del bienni 2022-2023 celebrem el centenari de la publicació de la primera edició del poema La terra eixorca de T. S. Eliot (1888-1965). L’any 1922 es va publicar la primera edició nord-americana a Boni & Liveright de Nova York i el 1923 es va publicar la primera edició europea a la Hogarth Press de Londres.

La terra eixorca és segurament el poema més icònic i representatiu de l’estètica de l’alta modernitat del segle XX. Al cap de 100 anys el poema continua sent tan vigent i actual com en el moment de la seva publicació original. La terra eixorca és un referent imprescindible, indispensable i indefugible de la poesia moderna. Durant el curs llegirem i comentarem paraula a paraula, vers a vers, secció a secció, el text íntegre d’aquesta obra mestra genial, incisiva i inquietant seguint les pautes de les darreres tendències d’investigació.

 

 • Introducció a la vida i l’obra de T. S. Eliot
 • Història de la composició, l’edició i la recepció del poema
 • Lectura i comentari exhaustiu de l’obra

Bibliografia: hi ha cinc traduccions integrals de La terra eixorca en català (Agustí Bartra, Joan Ferraté, Rosa Leveroni, Neus Nadal i Josep M. Jaumà).

Sam Abrams

Poeta, assagista, traductor i crític literari. Llicenciat en Filologia Hispànica per la Universitat Autònoma de Barcelona. Autor, entre d'altres de les següents obres poètiques: Calculations... (1997), Oda a un ase i altres poemes, (1999), T'estimo. Més de cent poemes d'amor i desig (2002) i La mirada estrangera (2005) i Tenebra blanca (2001), la primera antologia de poemes en prosa de la literatura catalana contemporània. A més, ha traduït nombroses obres de poesia catalana moderna a l'anglès, Poemas de Thomas Hardy (2001), juntament amb Joan Margarit; Jo no soc ningú. Qui ets tu? (2002), antologia de poemes d'Emily Dickinson, i Vers projectiu (2006), entre d'altres. Ha estat Secretari del Centre Català del PEN i col·laborador als suplements culturals de l'Avui i el Mundo.

Del 6 al 9 de juny

Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya

Rambla de Catalunya, 8 pral., Barcelona - 08007
Adreça electrònica: info@cdl.cat
Telèfon: + (34) 933 170 428