CDD2301A - Nivell A2: Revoluciona la teva manera d'ensenyar. Tecnologies digitals per a l'aprenentatge. Places exhaurides.

 • Àrea temàtica:

  Competència digital docent (CDD)

 • Modalitat:

  En línia

 • Nivell:

  Internivells

Professorat:

Ferran Adell Espanyol

Dates:

De l'1 al 31 de juliol

 

Dies:

Connexió lliure

Hores:

Connexió lliure

Total hores:

50

Lloc:

En línia

Ha estat sol·licitat el reconeixement d'aquest curs dins el Pla de Formació del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya. En aquests moments es troba pendent de resolució.

Tarifes
Col·legiat/ada:

0,00 €

No col·legiat/ada:

0,00 €

Membres d'altres col·legis professionals o entitats organitzadores:

0,00 €

Farem una introducció a l'ús crític de les tecnologies digitals (TD) per a l'ensenyament-aprenentatge. Els docents treballaran entorn dels grans eixos de l'aplicació de les TD a les aules. Aquesta formació es planteja com un treball transversal de les 6 àrees associades a la CDD. Així, es treballaran les metodologies més importants per a la inclusió de les TD a les aules, tant pel que fa a l'ensenyament com a l'avaluació i la retroacció de l'alumnat.

A més, es formarà els docents en l'ús dels LMS més rellevants, la selecció i creació de continguts digitals enriquits i les vies per empoderar els estudiants fent servir les TD com a potenciadores de la seva implicació en el procés d'aprenentatge. La formació, centrada metodològicament en l'ABP, s'esdevindrà en un entorn d'aprenentatge digital que serà alhora un espai per a l'exposició de continguts digitals i metodologies per a l'aprenentatge a partir de TD.

El curs es farà en una modalitat asíncrona i virtual, la disponibilitat permanent del formador per al suport i la tutela garanteixen la consecució dels objectius del curs.

La metodologia principal que s'usarà és l'aprenentatge basat en projectes, que permet un treball pràctic i aplicat i potencia la transferibilitat dels resultats. Per a cada una de les àrees treballades s'oferiran als docents recursos audiovisuals i textuals per formar-se en les competències necessàries.

 • Mòdul 1: Introducció a les tecnologies per a l'aprenentatge: metodologies i eines principals.
 • Mòdul 2: Definició del pla pedagògic per a l'aprenentatge amb l'ús de les TD (objectius, continguts, avaluació, etc.). Selecció i configuració (bàsica) d'un LMS per a la pràctica docent i inici del projecte personal (àrea temàtica i orientació de la proposta).
 • Mòdul 3: Creació de dinàmiques educatives amb eines digitals per a la consecució dels objectius consignats al pla docent. Selecció i creació dels continguts digitals enriquits necessaris.
 • Mòdul 4: Posada en comú i treball col·laboratiu.
 • Mòdul 5: Test, revisió i compleció dels projectes finals.

Ferran Adell Espanyol

Ferran Adell és professor titular i investigador als Estudis d'Informàtica Multimèdia i Telecomunicacions de la UOC. Filòsof, Informàtic i Doctor en Network and Information Technologies. Les seves línies de recerca principals versen sobre l'elearning i l'edutech, el videogame-based learning i els impactes socials i filosòfics de les tecnologies digitals. Expert en diversos camps: gestió i disseny de l'aprenentatge digital, gamificació dels processos d'aprenentatge, formació del professorat en competències digitals, ètica i intel·ligència artificial generativa. La seva experiència docent s'allarga ja a més de 20 anys, en els que ha cobert la pràctica totalitat de l'espectre educatiu. Ha impartit classe a Universitats com la UAB, Elisava, UB, UOC, entre d'altres. A banda, té una llarga experiència professional com a informàtic, consultor digital, maquetador web i gestor de plataformes per a l'aprenentatge (LMS).

Ben aviat tindreu la informació disponible en aquest espai.

De l’1 al 31 de juliol