Conferència sobre "El perill volcànic: el cas de La Palma" a càrrec de Joan Martí

Col·legi Oficial

Analitzarem l'erupció volcànica de La Palma amb un dels experts en vulcanologia de més prestigi.

No us perdeu la conferència en línia 'El perill volcànic: el cas de La Palma' a càrrec Joan Martí, doctor en Geologia, director de l'Institut de Geociències de Barcelona del CSIC i un dels principals especialistes en vulcanologia física i risc volcànic del país.

Joan Martí s'ha convertit en una de les veus més autoritzades per analirtzar l'erupció volcànica de La Palma. Ha estat secretari general de la International Association of Volcanology and Chemistry of the Earth Interior (IAVCEI). Ex-editor en cap del Journal of Volcanology and Geothermal Research (Elsevier), director del curs internacional de Vulcanologia de la Universitat de Girona des del 2011.  Membre de l'Academia Europaea. Honorary Fellow de la International Union of Geodesy and Geophysics.

La xerrada es farà en línia el dijous 16 de desembre a les 18.30h i està organitzada per la Comissió d'Ensenyament de l'Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya, en el marc de les Jornades Intercol·legials 2021.

La moderadora serà Judith Miró, vocal de Ciències de la Junta del Col·legi de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya.

Ens endinsarem en les causes i conseqüències d’una de les erupcions volcàniques més importants de la història. Fins a quin punt es poden predir els volcans? Quins riscos i perills comporten? Ho analitzarem, a partir del cas de La Palma.

L'actual erupció volcànica de l'illa de La Palma ens recorda com d'insignificants som els éssers humans enfront dels perills naturals. Tot i així, els volcans, a diferència d'altres perills naturals, acostumen a avisar amb prou temps per prendre les mesures necessàries per reduir el risc que representen, si som capaços de conèixer com funcionen i fer una gestió correcta de l'amenaça potencial que poden representar.

Us podeu inscriure en aquest enllaç.

Si feu alguna activitat o bona pràctica a l'aula relacionada amb els volcans, també podeu fer arribar una breu descripció de l'activitat al correu info@cdl.cat