243902 - La utilitat de la mediació i de les pràctiques restauratives a l'àmbit escolar

  • Àrea temàtica:

    Eines de millora personal i altres

  • Modalitat:

    Presencial

  • Nivell:

    Internivells

Professorat:

Albert Arcas Pons, Blanca Barredo Gutiérrez, Maria Carme Boqué Torremorell, Anna Vall Rius

Dates:

Del 8 al 12 de juliol de 2024

Dies:

Curs presencial de dilluns a dijous (12 h), i divendres sessió plenària dialogada i debat posterior (3 h, assistència obligatòria). Total 15 hores

Hores:

De 16 a 19 h

Total hores:

15

Lloc:

Escola Joan Pelegri

Ha estat sol·licitat el reconeixement d'aquest curs dins el Pla de Formació del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya. En aquests moments es troba pendent de resolució.

Tarifes
Col·legiat/ada:

45,00 €

No col·legiat/ada:

65,00 €

Membres d'altres col·legis professionals o entitats organitzadores:

45,00 €

Inscriu-t'hi

Afegir a la cistella

Especialistes en mediació i pràctiques restauratives a l'àmbit escolar abordaran quatre apartats fonamentals per potenciar les habilitats i les capacitats dels mestres i del professorat per assolir una bona convivència a l'entorn educatiu.

El curs tindrà una metodologia pràctica. Es treballarà també amb experiències i amb casos reals que permetran visualitzar el valor i la utilitat de l'aplicació de les tècniques i les habilitats mediadores i restauratives que formen part del contingut del curs.

  1. Tema I. Dilluns, 8 de juliol: Els conflictes en l’àmbit escolar, tipologia de conflictes més usuals. Abordatge de les problemàtiques de conducta a les aules. La mediació entre iguals. Preparacio del pla de convivència al centre educatiu.
  2. Tema II. Dimarts, 9 de juliol: L’assetjament escolar (bullying), i l’assetjament a les xarxes socials. Mecanismes per a la detecció i la prevenció i indicadors del conflicte. Com gestionar l’assetjament. La generació d’empatia i de comprensió mútua.
  3. Tema III: Dimecres, 10 de juliol: Perfil i competències de la persona mediadora a l’àmbit escolar i competències personals del mediador. Les habilitats comunicatives. Intel·ligència emocional. Assertivitat.
  4. Tema IV. Dijous, 11 de juliol: L’enfocament restauratiu global a l’àmbit escolar. Idees clau, processos i pràctiques. Habilitats de pau i processos restauratius responsius.
  5. Divendres, 12 de juliol: sessió plenària dialogada i debat posterior. ​

Albert Arcas Pons

Mestre, mediador i expert en pràctiques restauratives

Blanca Barredo Gutiérrez

Advocada, mediadora, formadora en mediació, justícia restaurativa i trobades restauratives. Impulsora de les Jornades Cultura de Mediació. Membre de l’equip d’IMI Institut de Mediació Integral.

Maria Carme Boqué Torremorell

Doctora en Pedagogia i postgraduada en mediació i resolució de conflictes, professora titular de la Universitat Ramon Llull, investigadora i autora de diversos llibres i articles sobre mediació, violència escolar, cultura de pau i participació democràtica.

Anna Vall Rius

Doctora en Dret, mediadora, màster en mediació. Professora associada de la Universitat de Barcelona. Sòcia fundadora i directora de Logos Media. Codirectora del màster CDL & Logos Media. Experta en mediació penal i justícia restaurativa.

No hi ha horaris.

Escola Joan Pelegri

C/ Consell de Cent, 14, Barcelona - 08014
Adreça electrònica: info@cdl.cat
Telèfon: + (34) 933 170 428